TIL TOPPEN

Hildes livskrise ga henne gründerideen

En tøff skilsmisse endte med livskrise og psykologbesøk for Hilde Amundsen. Det ble starten på et nytt liv. Nå applauderer både brukere og psykologer den modige gründeren og hennes selvhjelpsapp, Mindfit.

– Det er rart å tenke tilbake på den tiden nå, smiler Amundsen. Hun forteller at hun alltid hadde sett på seg selv som så tøff, og at hun trengte psykologhjelp slo henne ikke engang. Det var Hildes søster, psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen, som foreslo at hun skulle søke hjelp.

– Der gikk det er lys opp for meg. Jeg lærte metoder og teknikker som gjorde at jeg greide å mestre situasjoner bedre, og forstod at alt man opplever ligger lagret i kroppen.
Etter hvert som hun begynte å bli mer åpen om problemene sine, gikk det også opp for henne at det var mange som hadde det på samme måte. Veldig mange.

– Det var da jeg fikk ideen til en app som hjelper folk å endre tankemønsteret.


Laget app ved kjøkkenbordet

Amundsen hadde ingen erfaring med app-utvikling, men sammen med søsteren begynte hun å jobbe med hvordan en slik app kunne fungere.

Det ble lange kvelder ved kjøkkenbordet for de to søstrene, før Amundsen i 2012 sendte avgårde en søknad til Innovasjon Norge – og leverte oppsigelse på jobben.

– Da jeg sa opp jobben visste jeg ikke at jeg kom til å få støtte, men jeg tok opp lån i boligen og ga meg selv et halvt år til å satse 100 prosent.

En avgjørelse mange syntes var i overkant modig av en alenemor uten gründererfaring.

– Alle var veldig støttende, men de fleste lurte på hvordan i all verden jeg turte, ler Amundsen.


Fikk nytte av erfaring

At hun tok sjansen er den modige gründeren glad for i dag. Bare tre dager etter at Mindfit ble lansert seilte den opp på topplisten i App Store.

– Det høres kanskje ut som om veien dit har vært enkel, men sannheten er at jeg har jobbet beinhardt, forteller Amundsen.

Amundsen tror all erfaringen hun hadde fra tidligere jobber er én av forklaringene på suksessen hun har hatt.

– Jeg hadde kanskje ikke utviklet en app før, men jeg har jobbet som prosjektleder i mange år. Det hjalp meg å gjennomføre dette halsbrekkende prosjektet.


En ny frihetsfølelse

I dag sitter Amundsen i et kontorfellesskap med andre gründere. Mindfit er lansert på engelsk og begeistrer stadig nye brukere, men den ambisiøse gründeren har ingen planer om å gi seg med det. Det neste året blir det mer knallhard jobbing når Mindfit både skal videreutvikles og ut i nye markeder.

– Det er rart med det, jeg jobber mer enn noen gang, men kjenner på en enorm frihetsfølelse. Nå styrer jeg dagene mine helt selv, og jobber med et produkt jeg virkelig tror på. Og tenk at alt startet med en krise, avslutter Amundsen.


Flere inspirerende historier

GUDVEIG FULGTE SYDRØMMEN OG LÆRER FATTIGE Å SY

Erlend Aune, Innherred


Gudveig Krogstad (62) har hele livet ønsket å lære innbyggere i fattige land å sy. Drømmen har tatt over 40 år å realisere.

LES HISTORIEN
Send oss din historie

Konkurransen er nå avsluttet, men vi vil gjerne fortsatt ha din historie dersom du vil dele den med oss. Sammen kan vi inspirere gjennom gode historier.


Takk for din historien


Takk for at du deltok med din historie! Vinneren vil bli kontaktet når konkurransen er avsluttet. I mellomtiden kan du følge oss på Facebook eller sette Startsiden som startside.Tilbake

Feil!


Dersom du fortsatt får feilmelding kan du sende innlegget ditt på epost til altstarteretsted@startsiden.no.Prøv ingjen