TIL TOPPEN

Gudveig fulgte sydrømmen og lærer fattige å sy

Gudveig Krogstad (62) har hele livet ønsket å lære innbyggere i fattige land å sy. Drømmen har tatt over 40 år å realisere.

Helt fra hun var ung drømte Gudveig om å gi av sin sykunnskap. Ikke før for fem år siden begynte ballen å rulle. Hun fikk startet syopplæring og redesign av klær for asylsøkere og norske kvinner på Frivillighetssentralen i Levanger. Takket være Gjensidigestiftelsen finnes det godt med maskiner og utstyr. Folk i Levanger har også vært rause til å gi.

I 2014 flyttet Gudveig inn på et barnehjem i Zhmerynka i Ukraina for en måned. Der fikk hun undervise en av de store jentene slik at hun kunne ta i bruk en symaskin. Denne symaskinen var en gave fra noen i Norge som ingen kunne bruke. Jenta reparerte ødelagte klær barnehjemmet, noe hun likte godt.

I nærmiljøet ble en ny sygruppe startet. Der har noen damer fått opplæring i bruk av forskjellige typer symaskiner som ble kjøpt på internett. De har produsert forklær og bærenett med positive tekster. Drømmen var endelig på vei til å bli virkelighet. Gudveig har fått støtte fra noen lokale bedrifter til innkjøp av maskiner og utstyr.

Drømmen er fortsatt sterk i henne, hun ønsker spesielt at sydamene hun ble kjent med og har besøkt flere ganger i Ukraina skal bli selvhjulpne. Det er ikke så lett fordi det er lite penger blant folk.

ABC Startsiden har kåret Gudveig til vinner av konkurransen Alt starter et sted. Vi synes hennes historie er rørende og engasjerende, og ønsker å dele den med flere som kan bli inspirert til å følge store og små drømmer. Det er aldri for sent å starte!

Flere historier finner du på altstarteretsted.no - send oss din historie hvis du også vil inspirere andre.


Flere inspirerende historier

HILDES LIVSKRISE GA HENNE GRÜNDERIDEEN


En tøff skilsmisse endte med livskrise og psykologbesøk for Hilde Amundsen. Det ble starten på et nytt liv. Nå applauderer både brukere og psykologer den modige gründeren og hennes selvhjelpsapp, Mindfit.

LES HISTORIEN
Send oss din historie

Konkurransen er nå avsluttet, men vi vil gjerne fortsatt ha din historie dersom du vil dele den med oss. Sammen kan vi inspirere gjennom gode historier.


Takk for din historien


Takk for at du deltok med din historie! Vinneren vil bli kontaktet når konkurransen er avsluttet. I mellomtiden kan du følge oss på Facebook eller sette Startsiden som startside.Tilbake

Feil!


Dersom du fortsatt får feilmelding kan du sende innlegget ditt på epost til altstarteretsted@startsiden.no.Prøv ingjen